“Tracht moeilijkheden te zien als de opportuniteit om connecties te verdiepen en te versterken.”
Elke dag staan we in conflict met onszelf en anderen. Zou ik al opstaan of blijf ik nog eventjes liggen? Wil jij vanavond het vuil buiten zetten?
In onze samenleving vermijden we graag het woord conflict vanuit de negatieve lading die het voor vele mensen draagt. Doch is het de kunst om het te zien als de mogelijkheid om je band met elkaar te versterken.
Opleidingen
Continu Permanente bijscholingen
2022-2023 Relatietherapie, Hasselt
2022-2023 Postgraduaat seksuologische hulpverlening, Hasselt
2021-2022 Postgraduaat bemiddeling met specialisatie in familiale zaken, Leuven
2018-2021 Master in de Rechten, Leuven
2015-2018 Bachelor in de Rechten, Hasselt
Beroepsvereniging
Lid van de Vlaamse Vereniging voor Seksuologie (VVS)
Erkend door de Federale Bemiddelingscommissie (FBC)
Werkervaringen
Na jaren ervaring in de juridische sector werd het tijd om mijn passie te volgen en startte ik in 2021 als bemiddelaar en therapeut, zowel in mijn eigen praktijk als groepspraktijk.
Wat is relatietherapie?
Mijn taak als relatietherapeut bestaat erin te ontdekken wat jullie beiden via relatietherapie hopen te bereiken, jullie beide visies te begrijpen en het gesprek terug op gang te krijgen.
Samen bekijken we de mogelijke oorzaken, de verschillen in visies en gaan we op zoek naar nieuwe invalshoeken, andere omgangsvormen en haalbare oplossingen. Eventueel terugkerende patronen en reacties worden doorgrond en waar mogelijk doorbroken. We onderzoeken hoe jullie beiden naar jezelf, je partner en de situatie kijken en gaan na hoe jullie beiden op een andere manier kunnen leren omgaan, reageren en kijken naar de problemen, jezelf, je partner en jullie relatie.
Wat is seksuologische hulpverlening?
Een relatie gaat om veel aspecten, en één van de mogelijke struikelblokken is intimiteit. Seksuologische hulpverlening betreft het een specifieke vorm van gesprekstherapie waarbij we individuen en koppels begeleiden bij seksuele zorgen, problemen of klachten. Het kan daarbij gaan om voorlichting en preventie maar ook om seksuele disfuncties zoals problemen met verlangen, opwinding en orgasme.
Wat is bemiddeling?
De essentie van bemiddeling is het faciliteren van onderhandelingen. Tijdens deze gesprekken gaan partijen met ondersteuning van een derde, de bemiddelaar, samen op zoek naar een oplossing voor hun conflict. Het bemiddelingstraject kan op eender welk moment opgestart worden, en kan over verschillende thema's gaan. We zoeken welke belangen er spelen bij elke partij en zoeken van daaruit een oplossing waar elke partij zich goed bij voelt.
Wie kan er bij mij terecht?
Zowel (jong)volwassenen en ouderen kunnen bij mij terecht met verschillende vragen. Begeleidingen kunnen individueel, als koppel of gezin.
Een aantal voorbeelden van thema’s waarmee je jezelf kunt aanmelden:
Werkwijze
Aanmelding via het secretariaat ‘De Prikkel’.
De verwachtingen en verdere afspraken worden tijdens het eerste intakegesprek besproken.
Enkel na afspraak via het secretariaat
014/58.82.69
0484/81.01.50
Kostprijs per consultatie:
70 euro per individueel gesprek
80 euro per koppel/gezinsgesprek
140 euro per bemiddelingsgesprek
De betaling gebeurt na elke sessie - cash of via mobiele betaling.